Κυρά Σαρακοστή: Η νέα φίλη της Vagelitsas φέρνει τα Νηστίσιμα Πιάτα της Μ. Εβδομάδας

Διανύουμε την περίοδο της Μεγάλης Σαρακοστής και η κυρά Σαρακοστή ήρθε να περάσει μαζί με την κυρά Vagelitsa την περίοδο της νηστείας! Ωραίοι οι λαχταριστοί μουσακάδες, τα πεντανόστιμα παστίτσια και το τρυφερό κοτοπουλάκι, αλλά κατά την περίοδο της νηστείας καλό είναι να έχουμε και μερικές νηστίσιμες επιλογές.

Ποια είναι η κυρά Σαρακοστή, η νέα μας φίλη; 

Η Κυρά Σαρακοστή λοιπόν είναι ένα παλιό ελληνικό έθιμο που έπαψε να τηρείται στις μέρες μας . Στην ουσία είναι ένα αυτοσχέδιο ημερολόγιο που είχαν οι παλιοί για να μετρούν τις εβδομάδες από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι την Κυριακή του Πάσχα. Οι εβδομάδες είναι επτά, γιαυτό και η Κυρά Σαρακοστή έχει επτά πόδια. Ένα πόδι για κάθε εβδομάδα.

Πως μοιάζει εμφανισιακά;

Η Κυρά Σαρακοστή έχει σταυρωμένα τα χέρια της, επειδή προσεύχεται, δεν έχει στόμα γιατί δεν μιλάει και γιατί νηστεύει, δεν έχει αυτιά για να μην ακούει. Όλα αυτά γιατί η περίοδος μέχρι το Πάσχα στην ουσία σημαίνει στροφή στον εσωτερικό μας κόσμο με σκοπό την κάθαρση μέσω της νηστείας, όχι μόνο των τροφών αλλά και των κακών μας συνηθειών: δεν βλέπουμε δηλαδή, δεν ακούμε και δεν σχολιάζουμε τι κάνουν οι άλλοι, αλλά στρέφουμε την προσοχή μας στην δική μας βελτίωση.

kura-sarakosti-poiima-argiro.gr_

Γιατί ήρθε να κάνει παρέα με τη Vagelitsa μας;

Aφενός για να τη βοηθήσει στις νέες νηστίσιμες συνταγές, αφετέρου για να της υπενθυμίσει τη σημασία και την αξία της νηστείας μετρώντας μαζί της τις εβδομάδες μέχρι την Κυριακή του Πάσχα.

Διανύουμε την περίοδο της Μεγάλης Σαρακοστής και η κυρά Σαρακοστή μας βοηθά στην καθημερινή ετοιμασία για τη Μεγάλη Εβδομάδα που οι περισσότεροι νηστεύουμε και θέλουμε να δοκιμάσουμε συνταγές ξεχωριστές. Η Vagelitsa λοιπόν μας δίνει πολλές επιλογές.

Για να πάρουμε μια γεύση από τα νέα ολόφρεσκα νηστίσιμα πιάτα:

2333

12

0