Η Σαρδέλα ανήκει στα λιπαρά ψαριά και την βρίσκεις άφθονη στην ψαραγορά.
Αυτό που θα σε εκπλήξει είναι η διατροφική της αξία.
- Είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών
- Δε παχαίνει!!! Γιατί δεν έχει υδατάνθρακες
- Πλούσια πηγή λιπαρών οξέων Ωμέγα 3
- Πλούσια πηγή ασβεστίου
- Άμα δεν τρως κόκκινο κρέας , φάε σαρδέλα είναι πλούσια και σε σίδηρο
- Περιέχει φώσφορο, σελήνιο, βιταμίνη Β12 ενισχύοντας έτσι την υγεία του εγκεφάλου ενώ παράλληλα μειώνει το στρες.
Το πιο σημαντικό! Περιέχει ελάχιστη χοληστερόλη η οποία δε δημιουργεί πρόβλημα ακόμα και αν την τρως κάθε μέρα…
Αν οι παραπάνω λόγοι δε σε έπεισαν , δοκίμασε την συνταγή σαρδέλας με πατατοσαλάτα από τα χεράκια της vagelitsas σήμερα , γιατί η γεύση σίγουρα θα σε πείσει.