Η διατροφική αξία της σαρδέλας…

 

Η Σαρδέλα ανήκει στα λιπαρά ψαριά και την βρίσκεις άφθονη στην ψαραγορά.

Αυτό που θα σε εκπλήξει  είναι η διατροφική της αξία.

  • Είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών
  • Δε παχαίνει!!! Γιατί δεν έχει υδατάνθρακες
  • Πλούσια πηγή λιπαρών οξέων Ωμέγα 3
  • Πλούσια πηγή ασβεστίου
  • Άμα δεν τρως κόκκινο κρέας , φάε σαρδέλα είναι πλούσια και σε σίδηρο
  • Περιέχει φώσφορο, σελήνιο, βιταμίνη Β12 ενισχύοντας έτσι την υγεία του εγκεφάλου ενώ παράλληλα μειώνει το στρες.

Το πιο σημαντικό! Περιέχει ελάχιστη χοληστερόλη η οποία δε δημιουργεί πρόβλημα ακόμα και αν την τρως κάθε μέρα…

 

Αν οι παραπάνω λόγοι δε σε έπεισαν , δοκίμασε την συνταγή σαρδέλας με πατατοσαλάτα από τα χεράκια της vagelitsas  σήμερα , γιατί η γεύση σίγουρα θα σε πείσει.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *