Πες ΝΑΙ στο σπιτικό φαγητό .. κάνει καλό στην υγεία σου!

Έπειτα απο νέα διεθνή επιστημονική μελέτη αποδείχτηκε ότι η κακή διατροφή και η προτίμηση στο junk φαγητό δημιουργεί προβλήματα υγείας σοβαρότερα και πιο επικίνδυνα και απο το τσιγάρο και απο την υπέρταση!  Αν και σαν  λαός  έχουμε βελτιώσει  τα τελευταία χρόνια τη διατροφή μας, η προτίμηση μας σε junk φαγητό φέρνει  τη θέση της χώρας μας στην παγκόσμια κατάταξη  σε χαμηλά επίπεδα όσον αφορά την υγιεινή διατροφή. Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι η έλλειψη χρόνου και οι οικονομικοί – εργασιακοί περιορισμοί αποτελούν τα βασικά εμπόδια για το υγιεινό μαγείρεμα στο σπίτι σε τακτική βάση.

«Η κακή διατροφή σκοτώνει. Είμαστε ό,τι τρώμε και οι κίνδυνοι αφορούν τους πάντες, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και οικονομικής κατάστασης», δήλωσε ο δρ Αφσίν, ο οποίος τόνισε ότι η νέα μελέτη αναδεικνύει τις συνέπειες της διατροφής πάνω στα χρόνια προβλήματα υγείας, ανεξάρτητα από την παχυσαρκία.

Έχει μειωθεί η κατανάλωση τροφών  που να είναι πλούσιες σε καλά λιπαρά,  σε φυτικές ίνες, που να περιλαμβάνουν φρούτα, πολλά λαχανικά, ξηρούς καρπούς , όσπρια και ψάρι.

Η Vagelitsa όμως είναι εδώ για όσους θέλουν να τρέφονται υγιεινά,με σπιτικές μαμαδίστικες γεύσεις ακόμα και στις ώρες γραφείου.

Η φιλοσοφία της  είναι οι άνθρωποι που  επιλέγουν να δοκιμάσουν τα φαγητά της, να αποκτήσουν μια ισορροπημένη διατροφή, που περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα από όσπρια, λαδερά, ψάρι, πολλά λαχανικά  σε ημερήσια βάση. Όλα όμως είναι εμπνευσμένα από την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, καθαρά μεσογειακή διατροφή δηλαδή, σαν να σας ταΐζει η μαμά σας.

Πες ΝΑΙ στο σπιτικό φαγητό απο τα χέρια της Vagelitsas, που κάθε μέρα ανοίγει τον φούρνο της και μαγειρεύει διαφορετικά φαγητά για να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει με τις ανάγκες σου και τα γούστα σου. Μη παραλείψεις να δοκιμάσεις τις υπέροχες σαλάτες της που έχουν φτιαχτεί με τέτοιους συνδυασμούς ,ώστε ο οργανισμός σου να απορροφά όλα τα απαραίτητα συστατικά. Αλλά και τις χειροποίητες πίτες της , παραδοσιακά φτιαγμένες  απο τα χεράκια της.

0